Hlavní hvězdou Teátru je šéfkuchař Vlastislav Nedorostek

Autor

Ondřej Kubík

Publikováno

27. 3. 2024

Hlavní hvězdou Teátru je šéfkuchař Vlastislav Nedorostek

Tak jako v divadle potřebuje herec kreativního režiséra, tak potřebuje výborné jídlo skvělého kuchaře. A v Teátru takového máme. Jmenuje se Vlastislav Nedorostek.

Pokud jste si při návštěvě Teátru pomysleli, kdo že to stojí za tou dokonalou svíčkovou nebo vyhlášenými presovanými vepřovými líčky s dýňovým pyré, pak věřte, že je to právě Vlastislav.

 

Kdy jsi nastoupil do Teátru? 

Přišel jsem 11.dubna 2023, takže tu jsem od chvíle otevření Teátru. 

Co v Teátru děláš? 

Jsem šéfkuchař. 

Co tě k této profesi přivedlo a jak dlouho už ji děláš? 

První náznaky se objevily už v dětství. Rád jsem jedl a vždycky jsem se motal kolem sporáku. A dopadlo to tak, že jsem kuchař už 30 let. 

Jaký je tvůj nejoblíbenější recept? 

Presovaná vepřová líčka s dýňovým pyré.  

Jak přistupuješ k novým receptům a inovacím v kuchyni? 

Tradiční českou kuchyni přizpůsobuji moderním trendům s tím, že vždy vycházím z nejčerstvějších sezonních surovin. 

Máš nějakou radu pro aspirující kuchaře, kteří to chtějí dotáhnout daleko? 

Určitě: Běžte do světa a poznejte ho! 

A co tvoje záliby a koníčky? 

Ve volném čase nejraději jezdím na kole a trávím čas s rodinou. 

Jak zvládáš práci v kuchyni a osobní život? 

Práce v gastronomii je náročná, takže moc osobního času nezbývá, ale člověk se naučí to spojit dohromady :) 

 

 

Vlastislave, děkujeme ti za rozhovor. Hosté Teátru teď budou vědět, že s jejich objednávkou jim posíláš i velký kus sebe! 

Líbil se ti článek?

Nezmeškejte další novinky a přihlaste se k našemu newsletteru