HOT NIGHT v Pivnici U Čápa rozpálila Obilňák

Autor

Ondřej

Publikováno

18. 4. 2024

HOT NIGHT v Pivnici U Čápa rozpálila Obilňák

Ve čtvrtek 11. 4. 2024 bylo na Obilním trhu v Brně pořádné horko. Nejen že teploměr ukazoval přes 20 °C, ale z Pivnice U Čápa se od 17. hodiny začala linout nezaměnitelná vůně chilli papriček. Právě totiž odstartovaly HOT WEEKS, týdny plné pálivého jídla, a s nimi HOT NIGHT s prvním ročníkem soutěže CHILLI CHALLENGE BRNO v pojídání toho nejpálivějšího, co kuchyně U Čápa dokázala ukuchtit. 

Od první chvíle bylo jasné, že tato výzva nebude pro slabé povahy. Mezi soutěžícími i množstvím přihlížejících hostů se začalo šuškat cosi o tom, že se ve finále objeví namísto přírodních papriček i extrakty kapsaicinu, tedy koncentrované výtažky pálivé složky z chilli. Přesto se k soutěžnímu stolu s opulentním putovním pohárem, který odrážel sluneční svit do všech oken v okolí, posadilo šest borců a jedna borka, které nějaké nepodložené zvěsti nevylekaly. Navíc se hrálo o luxusní reprák JBL PartyBox 110, takže motivace byla vysoká. 

Mezitím žhavé Hot Girls roznášely mezi diváky občerstvení zdarma - kanapky se čtyřmi stupni pálivosti. Ta čtvrtá, nejpálivější, překvapila svým intenzivním žárem nejednoho odvážlivce. Po chvíli se holky chopily talířků s chilli papričkami z kuchyně, moderátor ve slušivé módní kombinaci tričko/sako/rifle odstartoval první kolo a soutěžící se pustili do boje, ze kterého sice vyjde jen jeden vítěz, ale potrestáni budou druhý den všichni. 

Jak se na talířcích střídala jedna pálivá paprička za druhou a soutěžící postupně odpadávali, ukázalo se, že zvěsti o koncentrovaném kapsaicinu nelhaly. To, co původně vypadalo jako kapka sójovky na úhledně obložené kanapce, se ukázalo být zkapalněnou bolestí s tolika miliony jednotek pálivosti, že jsme je raději ani nepočítali. Z kapky se u dalšího soutěžního chodu stalo kapek pět, ale opravdová výzva přišla až s finálním Frankensteinovým chilli monstrem.  

Krůpěje potu a zrychlený tep u dvou finalistů nezapříčinily Hot Girls, které se rozhodly svou přítomností oba borce podpořit, ale červená paprička habanero plněná druhou nejpálivější papričkou světa Carolina Reaper zalitá kapsaicinovým extraktem. Těžko říct, co se soutěžícím v tu chvíli honilo hlavou. Jisté však je, že se do tohoto výtvoru z nejhlubších propastí pekla za vyděšených výrazů diváků i pořadatelů z Con Gusta zakousli oba.  

Písničky kapely Red Hot Chili Peppers, linoucí se od moderátorova mixpultu, snad nikdy nezněly hrozivěji. Zatímco zpěvák Anthony Kiedis zpíval cosi o tom, aby Kalifornie odpočívala v pokoji, do podobného stavu se pomalu dostávali i naši dva soutěžící. Nakonec se vysvobozující sklenice s mlékem chopil finalista s údernou přezdívkou AR7 a putovní pohár, reprák JBL a uznalé pokyvování hlavou tak získal vítěz Karel Hladík alias KODL, zkušený pojídač chilli papriček. 

Akce to byla vskutku vydařená a příští ročník CHILLI CHALLENGE BRNO bude ještě lepší! 

Pokud jste při čtení také dostali chuť na něco příjemně pálivého, není nic jednoduššího než dorazit do Pivnice U Čápa a vybrat si z aktuálního HOT WEEKS menu plného dokonale vyladěných jídel s chutí a vůní chilli. 

Líbil se ti článek?

Nezmeškejte další novinky a přihlaste se k našemu newsletteru